Sposób przygotowania

mięso jeśli mamy niezmielone to umyć i zemleć bułkę namoczyć w mleku dodać do mięsa cebulę obrać pokroić w kostkę dodać do mięsa wbić jajka przyprawić solą i pieprzem do smaku i wyrobić na jednolitą masę uformować kulę na patelni rozgrzać oliwę i włożyć na rozgrzany tłuszcz upiec z każdej strony na rumiano dodać koncentrat pomidorowy podlać wodą lub bulionem i gotować do miękkości wyjąć wystudzić i pokroić na plastry,z powstałego płynu przygotować sos,podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    gotowana pieczeń - ciekawy przepis ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    fantastyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniałe mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !