Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z zieloną łuską :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 szt
koperek 1 pęczek
majonez tradycyjny 1 łyżka
kefir 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek zielony 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z zieloną łuską :)

Łososia obrać ze skóry, doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić cytryną.
Smażyć z obu stron, lub jak ktoś woli można go ugotować lub zrobić na parze.
Następnie przełożyć na półmisek i odstawić do wystygnięcia.
W tym czasie rozpuścić żelatynę.
Pokroić koperek i wymieszać go z majonezem i kefirem.
Zimnego łososia posmarować sosem koperkowym delikatnie z góry, na sosie układać półplasterki ogórka, tak żeby imitowały łuskę.
Całość oblać auszpikiem i udekorować.

SMACZNEGO!!!


PS> Ja łososia odrazu podzieliłam na porcje żeby łatwiej ściągało się go z półmiska :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 25.03.2013 12:37
pięknie podany :)
jozefinach 27.05.2012 10:04
Uwielbiam łososia.
ben-ka 14.04.2012 23:39
pomysł na 5+ :}
IKrakowianka 27.02.2012 23:26
super podane :)
Robert10 20.02.2012 19:18
ślicznie wygląda
gosia561 18.01.2012 11:00
bardzo pomysłowe
ziutula
ziutula 10.01.2012 18:38
po prostu super...
stokrotka 03.01.2012 15:42
piękny
alaaa 30.12.2011 17:00
ładnie podane
anemon 27.12.2011 19:03
Podoba mi się Twój pomysł na dekorację.
Monika111 25.12.2011 11:23
fajnie wygląda i napewno pyszne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak