Sposób przygotowania

Łososia obrać ze skóry, doprawić do smaku solą, pieprzem i skropić cytryną.
Smażyć z obu stron, lub jak ktoś woli można go ugotować lub zrobić na parze.
Następnie przełożyć na półmisek i odstawić do wystygnięcia.
W tym czasie rozpuścić żelatynę.
Pokroić koperek i wymieszać go z majonezem i kefirem.
Zimnego łososia posmarować sosem koperkowym delikatnie z góry, na sosie układać półplasterki ogórka, tak żeby imitowały łuskę.
Całość oblać auszpikiem i udekorować.

SMACZNEGO!!!


PS> Ja łososia odrazu podzieliłam na porcje żeby łatwiej ściągało się go z półmiska :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajnie wygląda i napewno pyszne! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł na dekorację.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładnie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po prostu super...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo pomysłowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super podane :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pomysł na 5+ :}
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam łososia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łucja

    pięknie podany :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !