Sposób przygotowania

Mleko i śmietanę wlać do rondla. Dodać cukier i liście herbaty. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, ale nie dopuścić do gotowania. Odstawić na 10 minut. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Krem przecedzić przez sito do garnka. Dodając żelatynę, podgrzewać, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Kremem napełnić pucharki, ostudzić. Wstawić do lodówki, by krem zastygł.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Uwielbiam zieloną herbatę ale nie przypuszczałam, że będę mogła zrobić z niej deser...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !