Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe talarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 10 dag
żółtko jajek 2
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cebule 2
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe talarki

Cebulę posiekać. Mąkę, margarynę, śmietanę, żółtka i proszek do pieczenia zagnieść. Dodać cebulę i sól, wyrobić. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Ułożyć na blasze. Piec pół godziny w temp. 175 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.12.2011 22:25
o! super przekąska na jakieś party! smaczne.
kriso 24.12.2011 21:24
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak