Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna brukselka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5
kiełbasa zwyczajna 15 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżka
bulion drobiowy 3 szklanka
czosnek 2 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat
cukier
pieprz
sól
brukselka 50 mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna brukselka

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Przekładamy do garnka.Dodajemy koncentrat pomidorowy. Zasmażamy mąką. Następnie wlewamy bulion. Doprowadzamy do wrzenia i do gotującego się bulionu wkładamy zamrożoną brukselkę. Gotujemy przez ok 20 minut na wolnym ogniu. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do potrawy. Doprawiamy do smaku przyprawami, solą i cukrem.


Smacznego:-))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.04.2013 18:53
takiej jeszcze nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak