Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać. Masło stopić w niewielkim rondelku, dodać przesianą mąkę oraz sól, pieprz i musztardę. Dobrze wymieszać, podgrzewając na małym ogniu. Powoli wlewać mleko i gotować, nadal mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać chrzan. Do sosu włożyć ziemniaki, przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, posypać z wierzchu tartym serem i zapiekać około 45 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo ciekawy przepis. Lubię przygotowywać z ziemniaków coś ... niebanalnego ... a nazwa \" ziemniaki do chrzanu\" fajna i z poczuciem humoru - gratuluję :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !