Sposób przygotowania

Farsz: Namoczyć suszone grzyby całą noc, potem ugotować. Usmażyć pieczarki na maśle. Przekręcić grzyby z pieczarkami i ponownie podsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulką. Przyprawić solą pieprzem i magi.

Ciasto: Przesiać mąkę dodać szczyptę soli i mleko(tyle ile mąka zabierze), wszystko zagnieść.

Uszka: Ciasto rozwałkować na cienki placek, małą literatką wyciskać kółka, następnie nakładać farsz i sklejać małe pierożki Rogi pierożków skleić. Uszka wrzucić do wrzątku, gotować na wolnym ogniu po wypłynięciu ok. 5min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pracochłonne, ale w Wigilię obowiązkowe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pewnie, że tak! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !