Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Aldony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
margaryna 100 gram
jajko 8 sztuk
cukier 2 szklanki
śmietana 12-procentowa 1 duża
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki
budyń śmietankowy 2 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Aldony

Ciasto:
-2 jajka
-0,5 kostki margaryny
-1 szklanka mąki
-0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
-0,5 szklanki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę a na wierzch wylewamy przygotowaną masę serową:
margarynę rozpuszczamy,białka ubijamy z cukrem na koniec dodajemy pozostałe składniki,rodzynek niewiele.

Pieczemy ponad godzinę,polewamy lukrem (według własnego przepisu) i gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.05.2012 10:03
pyszny
Marta1986 21.04.2012 15:52
super
Monika111 28.03.2012 10:13
Ser najlepszy w wiaderku. Ja używam "Mój ulubiony" lub z włoszczowy. dobry jest także z Lidla :)
kriso 20.02.2012 21:04
pychota
Ela15 21.01.2012 12:07
uwielbiam sernik
szpindorio 08.01.2012 13:06
wygląda super, masz jakiś specjalny patent na ser ? (tzn tłusty, półtłusty, biały w kostce czy w wiaderku?) Wyszły mi ostatnio grudki i nie chciały się rozmiksować nie wiem czemu
Monika111 07.01.2012 19:07
Trochę mało mi wyszło lukru a ja lubię grubo,ale ogólnie przepis polecam! :)
caralajna 05.01.2012 23:34
piękny
ronald88 27.12.2011 11:01
super
jolanta19 26.12.2011 17:03
mniam
1j1o1l1a1 25.12.2011 16:48
JAKI ŁADNY, WYSOKI I RÓWNIUTKI :)
mikrusiak 24.12.2011 15:43
świetny :)
Kamila/kami007 24.12.2011 13:06
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak