Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane śledzie w zalewie, rewelka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
jajko 2 szt
kaczup łagodny 5 łyżek
przecier pomidorowy 3 łyżek
ocet 12 łyżek
cukier 6 łyżek
woda 4 szklanek
olej 1 szklanka
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz 5 kulki
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane śledzie w zalewie, rewelka

Lane ciasto: rozczepać 2 jajka i 5 łyżek mąki.

Zalewa pomidorowo-ketchupowa: zagotować 4szklanki wody, a następnie dodawać ketchup, przecier, ocet, cukier i olej mieszając.

Płaty śledziowe moczyć całą nockę w wodzie!!! Potem smażyć w lanym cieście na oleju. Pokroić w kostkę ogórki i cebulę, następnie przekładać warstwami i na koniec zalać zimną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.12.2011 20:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak