Sposób przygotowania

Kupujemy ładną szynkę i kroimy ją w plastry . Plastry rozbijamy tłuczkiem jak schabowe. Posypujemy ziarenkami smaku .Pieczarki obieramy kroimy w słupki ,cebule kroimy w piórka . Na rozbite mięsko kładziemy 3-4 słupki pieczarka i parę piórek cebuli zawijamy i spinamy wykałaczką .Wierzch solimy solą ziołową .Obtaczamy w mące . Smazymy w brytwance .Gdy się zarumienią z dwóch stron podlewamy je wodą z bulionem wieprzowym . Dusimy do miękkości .Pod koniec dodajemy sosier i jeszcze chwile dusimy ,az sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Można do sosu dodać pozostałe z nadzienia pieczarki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetne danie i świetna miseczka :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super pomysł na świąteczny obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    faj
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !