Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
cebula 3 sztuki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka 2 łyżki
śmietana 3 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę namaczamy w mleku przez ok. 30 min.
Krok 1 - Wątróbka z cebulką foto
2
Wątróbkę panierujemy w mące, obsmażamy na maśle z obu stron, podlewamy odrobiną wody.
Krok 2 - Wątróbka z cebulką foto
3
Dodajemy pokrojona w kostkę lub piórka cebulę. Dusimy pod przykryciem około 10-15 min. Pod koniec duszenia doprawiamy.
Krok 3 - Wątróbka z cebulką foto
4
Wątróbkę zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Wątróbka z cebulką foto
5
Podajemy z ziemniaczkami.
Krok 5 - Wątróbka z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 25.12.2011 10:23
bardzo lubię wątróbkę :D
ziutula
ziutula 24.12.2011 23:34
wątróbke lubię i też moczę w mleku każdą...
zuzanna_z 24.12.2011 14:32
super
Monika111 24.12.2011 13:43
Mmmm jak dawno nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak