Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pestkówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/4 litra
woda 1/2 litra
cukier 35 dkg
pestki z jabłek szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pestkówka

Cukier stapiamy podgrzewając go z wodą a następnie studzimy i wlewamy do hermetycznie zamykanego naczynia,dodajemy pestki i spirytus a następnie odstawiamy na 40 dni.Po upływie tego czasu przecedzamy przez bibułkę i wlewamy do butelki z ciemnego szkła.Taka wódka im starsza tym lepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.12.2011 11:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak