Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z cebulka i pieczarkami w białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
cebula 1 szt
pieczarki 15 dkg
białe wino 1/2 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z cebulka i pieczarkami w białym winie

Pokrojoną rybę posoliłam i doprawiałam pieprzem. Patelnię wysmarowałam cienko olejem, wrzuciłam kawałki ryby, pokrojoną cebulę i pieczarki. Podsmażyłam z obu stron po 2 minuty. Potem podlałam odrobiną wody i przykryłam pokrywką. Dusiła się pod parą około 10 min, potem dolałam białe wino, dosypałam zioła suszone i świeży koperek. Przykryłam i chwilę jeszcze poddusiłam .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 11.01.2013 22:44
pyszny obiadek:)
malaczarna23 29.06.2012 09:38
super
jasiek 28.01.2012 22:35
mo?e by? ?wietna
jasiek 28.01.2012 22:35
mo?e by? ?wietna
jasiek 28.01.2012 22:35
mo?e by? ?wietna
Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:40
super
treonina 24.12.2011 00:14
nigdy nie próbowałam dodawać białego wina do ryby ale teraz na pewno spróbuję!
agnieszka137 23.12.2011 23:11
znakomite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak