Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Następnie dodajemy po trochę ser i dokładnie miksujemy.
Żelatynę moczymy w zimnym mleku i odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie można wyłożyć herbatniki na dno masy, ja dodatkowo skropiłam je wodą z syropem truskawkowym. Przygotowujemy też galaretkę wg przepisu na opakowaniu i studzimy.
Namoczoną w mleku żelatynę teraz podgrzewamy żeby się rozpuściła( NIE GOTOWAĆ), następnie studzimy i dodajemy do masy serowej.
Masę wylewamy na herbatniki i widelcem robimy na górze kratkę. Układamy truskawki do dekoracji i zalewamy całość galaretką tak żeby truskawki były przykryte.

Odstawiamy do lodówki tak długo aż stężeje.

SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki sernik to przysmak deserowy...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    palce lizać;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ?adny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    pięknie ci wyszedł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    idealny na właśnie rozpoczęty sezon truskawkowy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !