Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna tarta grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 szt
olej 3 łyzki
woda
cebula 1 szt
czosnek zabek
olej
woda 1 szkl
sól
pieprz
grzyby 20 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna tarta grzybowa

W rondelku rozgrzewamy oliwę.
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oliwę.
Do cebuli dodajemy grzyby i przesmażamy ok 10 min.
Do grzybów dodajemy mąkę, mieszamy, zalewamy wodą i gotujemy aż sos zgęstnieje.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy przestygnie dodajemy roztrzepane jajko i przeciśnięty ząbek czosnku - mieszamy.

Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do malaksera i wyrabiamy ciasto.
Ciastem wylepiamy formę na tartę.
Na ciasto wykładamy farsz.
Tartę pieczemy ok 40 min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 06.07.2012 11:52
fajny przepis
dorota20w 23.12.2011 20:55
dziękuję
Emilia22 23.12.2011 19:03
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak