Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, dodajemy drożdże.

Kiedy drożdże zaczną rosnąć dodajemy mąkę i łyżką wyrabiamy dość luźne ciasto drożdżowe.

Zostawiamy do wyrośnięcia.

Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, przystępujemy do smażenia.

Rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju.

Łyżką zanurzoną najpierw w wodzie bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię.

Smażymy na złoto z obu stron

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pychotka !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    jakie proste ,a dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    tak, bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !