Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostsze racuszki drożdżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
drożdże 2 dag
cukier 4 łyżki
woda 1 szkl
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostsze racuszki drożdżowe

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, dodajemy drożdże.

Kiedy drożdże zaczną rosnąć dodajemy mąkę i łyżką wyrabiamy dość luźne ciasto drożdżowe.

Zostawiamy do wyrośnięcia.

Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, przystępujemy do smażenia.

Rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju.

Łyżką zanurzoną najpierw w wodzie bierzemy porcje ciasta i wykładamy na patelnię.

Smażymy na złoto z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 27.12.2011 13:28
tak, bardzo dobre
zuzanna_z 27.12.2011 12:20
jakie proste ,a dobre
dorota20w 25.12.2011 11:55
dziekuję
Tahitha 24.12.2011 11:25
Pychotka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak