Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z fety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata chrupiąca 1
ogore 1 szt
pomidor 2 szt
papryka 0.5 szt
czosnek 2 ząbki
ser feta 100 g
oliwa 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
świeże posiekane zioła 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z fety

Warzywa dokładnie umyć, liście sałaty porwać na małe kawałki. Ogórek bez obierania ze skórki przekroić wzdłuż na połowę, a następnie pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Paprykę pokroić w niewielkie paseczki, cebulę w piórka, a pomidory w ósemki. Warzywa wymieszać. Z octu, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotować sos, a następnie dodać do niego oliwę z oliwek. Sałatkę polać sosem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w kostki ser feta oraz świeże, posiekane zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.12.2011 23:54
musi być pyszna
Emilia22 23.12.2011 19:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak