Sposób przygotowania

Świeżą kapustę poszatkować, kapustę kiszoną pokroić, włożyć do garnka.

Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty.

Do garnka dodać również suszone grzyby i wszystkie przyprawy.

Zalać dwoma szklankami wody i zacząć gotować.

Wymieszać i wszystko gotować ok 2 godzin. Wynieść przykryty garnek z kapustą na balkon, lub schłodzić i wstawić do lodówki.

Następnego dnia, bigos również gotować 2 godziny i wynieść na balkon.

Trzeciego dnia gotujemy ostatnie 2 godziny i bigos jest gotowy do podania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda bardzo wykwintnie- może być dobry:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !