Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pielmieni pachnące grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
jajko 11
cebula 1
grzyby suszone 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: pielmieni pachnące grzybami

Mąkę przesiać ,wbić jajko, posolić i wlewając małymi porcjami wodę zarobić ciasto. Pozostawić przykryte 25 minut. Ugotowane grzybki pokroić w drobna kostkę i delikatnie podsmażyć na masełku. Cebulę pokroić , zrumienić, jajka ugotować na twardo i pokroić. Obydwa składniki dodać do grzybów, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą.
Cisto rozwałkować na 2 mm i wykroić z niego niewielkie krążki, na każdy nałożyć farsz i zlepić jak pierogi. Pielmieni gotować w dużym garnku, w osolonej wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak