Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta duża
fasola 2,5 szklanki
sól
pieprz
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą

Fasolę zalać wodą i moczyć przez całą noc. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, pokroić w paseczki, zalać wodą, dodać fasolę i gotować ok. 1 godziny. Ziemniaki obrać , przekroić na pół i dodać do kapusty, gotować do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Odcedzić, całość ugnieść na puree. W razie potrzeby doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 24.12.2011 11:23
ciekawe
treonina 23.12.2011 18:14
z fasolą jeszcze nie jadłam :-)
halina17 23.12.2011 16:24
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak