Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać. czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać. Bułki pokroić w niewielką kostkę i przez chwilę podgrzewać na suchej patelni - grzanki powinny stać się lekko złote, ale nie mogą się przypalić. Masę mięsną wymieszać z cebulą, czosnkiem, grzankami oraz zieleniną, dodać jajko i przecier pomidorowy. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku. Mokrymi rękami uformować klops. Można przełożyć go do brytfanny lub włożyć do natłuszczonej i wyłożonej folią aluminiową keksowej foremki, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 60-90 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszne jedzonko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    elegancki i pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !