Sposób przygotowania

Namocz groch poprzedniego dnia, a na drugi dzień ugotuj.
Poszatkowaną kapustę ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem bulionu.
Boczek pokrój w kostkę i wytop z niego tłuszcz, na którym podsmaż pokrojoną podobnie cebulę.
Ugotowaną kapustę i groch połącz z podsmażonym boczkiem z cebulką w rondlu
Dodaj majeranek i powoli duś aż wszystkie smaki dobrze się połączą

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    kapuste z grochem to tylko w wigilię bez bczku oczywiście
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !