Sposób przygotowania

Ser przetrzeć przez sito, a następnie utrzeć lub zmiksować z żółtkami, 1 łyżką masła i śmietaną, wymieszać z kaszą manną i żółtym serem. Szpinak wyłożyć na cedzak, przelać wrzątkiem, dobrze odcisnąć i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać do masy serowej i doprawić do smaku. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą serową. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) na 30-40 minut. Zapiekankę wyłożyć na talerz i pokroić jak tort. Można też posypać ją przyrumienioną tartą bułką i polać stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super do kawy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    zgadza sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    no no, ze szpinakiem! bardzo oryginalne i pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !