Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg.
pieczarki 0,5 kg.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet

Kapustę i podsmażone ćwiartki pieczarek przekręcić przez maszynkę o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z resztą farszu.Odstawić niech ostygnie dodać jajko i bułki tartej tak aby farsz nie był za rzadki. Doprawić do smaku. naleśniki usmażone wcześniej przekładać farszem,obtaczać w jajku i bułce i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.08.2012 19:43
Lubię.
sunnymood 21.05.2012 19:03
ciekawe
gottrina 22.12.2011 19:48
super krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak