Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
miód 3 łyżki
chleb razowy
jajko 1
wino białe 1/2 szkl
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina na słodko

Cielecine oplukac natrzec sola
i pieprzem polac winem
wymieszanym z 1 lyzeczka
miodu naszpikowac gozdzikami
wstawic na 1 godz do
lodowki chleb namoczyc
odcisnac dodac jajko miod
2 rozgniecione gozdziki
wymieszac mieso ulozyc w
natluszczonej brytfannie
oblozyc ciastem z chleba
piec 1 godz w 190 stopni
pokroic w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 09.02.2013 16:10
moja ulubiona
Krzysztof15 14.09.2012 18:13
pycha
Luki 20.01.2012 16:59
ulala pyszności
smakoszek 27.12.2011 21:19
chętnie się wproszę na taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak