Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
olej słonecznikowy 1/2 szklanki
kwaśne mleko 2 szklanki
dżem truskawkowy 2 szklanki
kakao 1 łyżka
cukier 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki piernik

Mąkę przesiewamy i dosypujemy cukier oraz dolewamy kwaśne mleko. Wszystko mieszamy by uzyskać jednolitą masę bez grudek. Następnie dodajemy dżem, kakao, sodę, cukier waniliowy i przyprawę do piernika. Ponownie wszystko starannie mieszamy i gdy ciasto będzie miało jednolitą masę wlewamy je do foremek posmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą. Tak przygotowane formy z ciastem wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Gdy ciasto będzie gotowe i ostygnięte możemy je posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 03.01.2012 13:11
na pewno wychodzi pyszny
olkaaa 02.01.2012 09:31
chętnie spróbuję
Ewa95 22.12.2011 14:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak