Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 30 g
cukier 100 g
kakao 2 łyżeczki
masło 40 g
wiórka kokosowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rafaello

gotujemy 100 ml wody z masłem, dodajemy cukier. Po ugotowaniu studzimy. W tym czasie herbatniki kruszymy na bardzo drobno. Dodajemy je do ostudzonego płynu i mieszamy dodając kakao. Mieszamy tak długo aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Ręką formujemy kulki które następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Przed podaniem należy je schłodzić w lodówce około 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 15.09.2012 10:04
pyszne
Kaja35 01.04.2012 17:57
Takie to uwielbiam
m1monika 07.02.2012 20:14
pyszne
Emiliozo 03.01.2012 07:39
super sprawa
olkaaa 02.01.2012 09:32
uwielbiam takie desery
Katarzyna74 31.12.2011 14:27
muszę spróbować
aga130982 25.12.2011 09:12
pycha
dianix 25.12.2011 09:08
bardzo lubie
puellae90 22.12.2011 13:31
mm pycha robilam kiedys

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak