Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bocznikaki z zielonym groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 szklanka
masło 3 dag
mąka 1 łyżka
sól, cukier do smaku
olej 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczku
pieprz do smaku
bazylia 5 listków
cebula 1 szt
boczniaki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bocznikaki z zielonym groszkiem

W naczyniu stopić masło, następnie zmieszać je z mąką, groszek wraz z zalewą, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i zagotować. Boczniaki oczyścić, umyć, osuszyć pokroić w kostkę a obraną cebulę w małą kostkę. Grzyby wraz z cebulą włożyć na rozgrzany olej, lekko osolić, dodać pieprzu i smażyć około 5 minut. Na koniec wymieszać z przygotowanym groszkiem i udekorować listkami bazylii oraz posypać posiekaną na drobno pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.06.2012 21:13
słyszałam , że są pyszne
Kaja35 02.04.2012 07:50
Lubie takie
JaPaqc 07.01.2012 09:54
nigdy nie jadłem boczniaka
wazka 31.12.2011 00:10
mniam mniam
Reda 29.12.2011 09:36
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak