Sposób przygotowania

W naczyniu stopić masło, następnie zmieszać je z mąką, groszek wraz z zalewą, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i zagotować. Boczniaki oczyścić, umyć, osuszyć pokroić w kostkę a obraną cebulę w małą kostkę. Grzyby wraz z cebulą włożyć na rozgrzany olej, lekko osolić, dodać pieprzu i smażyć około 5 minut. Na koniec wymieszać z przygotowanym groszkiem i udekorować listkami bazylii oraz posypać posiekaną na drobno pietruszką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nigdy nie jadłem boczniaka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    Lubie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    słyszałam , że są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !