Sposób przygotowania

KAPUŚNIAK
Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, kroimy dodajemy kostkę, przyprawę, sól i pieprz i gotujemy na boczku 30 minut, następnie dodajemy starte na tartce pietruszkę, marchewkę i seler , gotujemy jeszcze 15 minut.
PRAŻOKI
Ziemniaki obieramy, gotujemy a gdy będą miękkie posypujemy 4-5 łyżkami mąki i gotujemy jeszcze 5 minut, następnie odcedzamy i tłuczemy do uzyskania ciągnącej masy.
Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni.
Łyżką maczaną w tłuszczu nakładamy prażoki i wlewamy kapuśniak. Można podawać na osobnych talerzach . Prażoki krasimy słoninką. SMACZNEGO

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne też robię takie same
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobre.mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    no właśnie u nas podajemy osobno:)pycha polecam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    fajne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !