Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
majonez tradycyjny 150 ml
natka pietruszka 1 łyzka
czarne oliwki 10 szt
salami 3 (plastry)
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane

Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć łyżeczką żółtka, utrzeć je z majonezem, polać sokiem z cytryny. Tuńczyka rozgnieść, oliwki zmiksować , plasterki salami pokroić na bardzo małe kawałki. Przygotowany farsz wymieszać i wypełnić każdą połówkę jajka. Wierzch farszu udekorować posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 03.04.2012 08:33
Długo nie jadłam
wazka 04.01.2012 17:44
ale narobiłeś mi apetytu
Reda 29.12.2011 09:35
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak