Sposób przygotowania

Śliwki i grzyby wcześniej namoczyć w wodzie ( ok 1 h )

Kapustę poszatkować,zalać wodą, zagotować,odcedzić, znów zalać świeżą wodą i zagotować. Przełożyć na mały ogień. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać do kapusty, wrzucić przyprawy (gorczycę,ziele angielskie,pieprz).Gotować do miękkości kapusty.



Śliwki przekroić na pół, grzyby drobno pokroić ( tego nie musicie robić,jeśli lubicie duże kawałki grzybków). Wrzucić do kapusty.



Cieciorkę i czerwoną fasolę wrzucić na sitko, przepłukać pod bieżącą wodą,wymieszać z kapustą.

Gotować na wolnym ogniu jeszcze pół godziny.



Smacznego!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super kapucha!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetnie się zapowiada!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !