Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi małe 4 szt
mleko 3/4 szklanki
masło do smażenia 3 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi smażone

Pstrąga sprawić, umyć, osuszyć. Do mleka wsypać odrobinę soli i pieprzu włożyć pstrągi i moczyć je przez około 20 minut, następnie wyjąć obtoczyć w mące i smażyć na stopionym maśle z każdej strony około 10 minut. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i posypać posiekaną na drobno natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 26.09.2012 08:36
kocham rybę
Chojłówna 06.01.2012 16:10
nie przepadam;/
Reda 28.12.2011 12:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak