Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 4-5 szt
kminek 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona zasmażana

Kapustę włożyć do garnka, wlać wody tyle aby była tylko zanurzona. Do kapusty włożyć posiekaną cebulę, liść laurowy, angielskie ziele wsypać kminek. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, przestudzić, wlać 1/2 szkl zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą i zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem i odrobiną przyprawy curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.10.2013 16:22
przepyszna
olkaaa 27.02.2013 10:06
uwielbiam ją!
IlonaAlbertos 14.01.2013 14:26
Taką kapustkę bardzo lubię. Często ją robię i zawsze szybciutko znika.
mirosława4 16.01.2012 22:48
pyszna
Ewa95 24.12.2011 11:24
fajna
treonina 22.12.2011 09:51
moja ulubiona kapusta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak