Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
por 1 szt
pieczarki 20 dag
czosnek 4 ząbki
grzyby suszone 3-4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
oliwki zielone 10 szt
papryka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
oliwa 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
angielskie ziele 4-5 szt
pieprz 4 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z grzybami

Grzyby zamoczyć na 2 godziny a następnie gotować przez 20 minut. Filety z dorsza umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Do rondla wlać 2 l wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, pieprz i sól, zagotować. Włożyć filety z ryby, wlać wodę z grzybów i gotować około 12-15 minut. Miękkie filety wyjąć, pokroić w kostkę a wywar przecedzić. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekaną cebulę, por i pokrojone pieczarki. Do wywaru, dodać czosnek, curry, sos sojowy, pokrojone grzyby i paprykę, oliwki i gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać z wodą, połączyć z zupą, włożyć rybę, pieczarki, przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.09.2012 20:51
Takiej nie jadłam.
Seba 31.08.2012 09:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak