Sposób przygotowania

Wszystkie składniki szybko zagniatamy w misce. Wykładamy na stolnice i wałkujemy na grubość 3- 5 mm .Wycinamy foremkami ciastka , ja wykorzystałam kształt choinek. Układamy na posmarowanej margaryną i obsypaną bułką tartą blaszce.
Posypujemy wierzch ciastek cukrem kryształem.
Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na 10 minut. Ciastka po wystudzeniu możemy udekorować gotową polewą i posypką lub wiórkami.
Z tej porcji wychodzą dwie duże blaszki ciastek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    idealne na Święta!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Umm, poproszę chociaż jedną.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pracochłonne, ale efekt...świąteczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne choineczki:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    robi się bardzo szybko
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię cynamonowe smaki i podobają mi się Twoje ciasteczka.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    zrobię takie na święta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    slicznie wygladaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    kiedyś je zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super na świąteczny stół :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !