Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z mięsa cielęcego z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 1 kg
cytryny 2 szt
oliwa 3 łyżki
wino białe wytrawne 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z mięsa cielęcego z cytryną

Mięso umyć, włożyć na 2-3 minuty do wrzącej wody, wyjąć, osuszyć, natrzeć sokiem i skórką otartą z cytryny, włożyć do lodówki ma 1 godzinę. Następnie oprószyć solą i pieprzem, włożyć do brytfanny, polać oliwą, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 50 minut, polewając od czasu do czasu powstałym sosem i winem. Pieczeń podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.07.2012 20:43
Zapowiada się smakowicie.
Motorek 17.07.2012 09:08
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak