Sposób przygotowania

Filety z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, wymieszać z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć posiekaną cebule i pokrojoną w słupki paprykę. W rondelku zrumienić mięso, wlać 1 szkl wody, dodać kostkę rosołową, podsmażone warzywa i dusić pod przykryciem około 10 minut. Mąkę wymieszać ze śmietanką, połączyć z mięsem, dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać, zagotować. przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie- lubię takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !