Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pastą z koperkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
koperek 2 łyżki
majonez 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt
szczypior 2 łyżki
ogórki kiszone 2 szt
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pastą z koperkiem

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na połowy, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zetrzeć na tarce lub zemleć w maszynce do żółtego sera.
Krok 1 - Jajka faszerowane pastą z koperkiem foto
2
Żółtka dokładnie rozetrzeć z majonezem i musztardą. Ogórki pokroić w drobną kostkę, Cebulę, koperek, szczypior, drobno posiekać.
Krok 2 - Jajka faszerowane pastą z koperkiem foto
3
Wszystko połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać
Krok 3 - Jajka faszerowane pastą z koperkiem foto
4
Białka z jajek napełniać farszem, ozdobić według uznania
Krok 4 - Jajka faszerowane pastą z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.02.2014 14:38
bardzo lubię :)
olkaaa 15.12.2012 12:30
bardzo lubię jajka faszerowane
IlonaAlbertos 30.07.2012 15:55
Wyglądają wspaniale.
irenka 17.05.2012 21:48
świetne
Iwusia 14.03.2012 22:55
pycha przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak