Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku. Natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć odrobiną tymianku, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Do miski wsypać przesianą mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, wlać mleko, żółtko i dokładnie zmiksować. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białka, tymianek, sól i pieprz, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przygotowane filety zanurzać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nie próbowałam jeszcze takiego sosu a wydaje się być smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !