Sposób przygotowania

Jajka ze śmietaną zmiksować, wlać do gotującego się mleka, ciągle mieszając gotować do powstania twarogu, wylać na sito, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać zimny ser, aromat i dokładnie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Połączyć z utartym serem, dodać rodzynki, skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć folią aluminiową. Dno formy wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Na biszkopty wyłożyć ser, włożyć na 1 godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba się skuszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !