Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja zapiekany z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 10-15 dag
masło 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
kolendra 1/4 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja zapiekany z cebulą

Kroki postępowania

1
Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić 1 łyżeczką soku z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i kolendrą. Odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Następnie pokroić na kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym 1 łyżką masła. Następnie pokroić na kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarowanym 1 łyżką masła
Krok 1 - Filet z mintaja zapiekany z cebulą foto
2
Na filety w naczyniu żaroodpornym wyłożyć podsmażoną cebulę
Krok 2 - Filet z mintaja zapiekany z cebulą foto
3
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, skropić pozostałym sokiem z cytryny, wyłożyć na cebulę. Naczynie włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać w temp 190 stopni około 25-30 minut.
Krok 3 - Filet z mintaja zapiekany z cebulą foto
4
Podawać z ziemniakami i surówką lub z kiszonymi ogórkami.
Krok 4 - Filet z mintaja zapiekany z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.07.2012 20:42
Bardzo apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak