Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z włoszczyzny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
seler 60 dag
pietruszka 60 dag
natka pietruszki
cebula 25 dag
por 25 dag
kapusta włoska 30 dag
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z włoszczyzny

Marchewki, seler, pietruszkę obrać i bardzo dokładnie umyć. W następnej kolejności umyte marchewki, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki dokładnie umyć i następnie drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a później pokroić w drobną kostkę. Por oczyścić, umyć i kroić na nieduże paseczki. Kapustę włoską dobrze oczyścić i poszatkować. Wszystkie oczyszczone i pokrojone warzywa wymieszać razem w misce, a w następnej kolejności doprawić je do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Do sałatki dodać również kilka łyżek oleju. Surówka z włoszczyzny jest dobrym dodatkiem do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 25.12.2011 09:55
mniam
gosia47-47 22.12.2011 07:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak