Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać jajko, żółtko, 2 łyżki oliwy i ciepłą przegotowaną wodę. Włączyć mikser z założonymi końcówkami do wyrabiania ciasta i wyrobić gładkie, elastyczne ciasto, następnie wyjąć z miski, zawinąć w folię i odłożyć na kilkanaście minut.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajny sposób na wykrawanie kółek do pierogów
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe połączenie smaków:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie, bardzo mi pasuje.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    ooo, ja też się czasami bawię w wykrawanie foramkami do babeczek lub mini-tart, bo pierożki wychodzą z ładnym brzegiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !