Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. przecisnąć przez praskę, ostudzić. Zimne ziemniaki utrzeć z masłem, przeciśniętym przez praskę serem i śmietaną. Następnie dodać mąkę, orzechy, jajka, sól, pieprz, koperek i dokładnie wyrobić masę. Z masy ziemniaczanej rękami formować niewielkie kulki, wrzucać na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotować kilka minut. Wyjmować łyżką cedzakową, wkładać do naczynia żaroodpornego. Posypać utartym oscypkiem i włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubicie oscypki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubicie oscypki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyśmienite połączenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyśmienite połączenie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !