Sposób przygotowania

Por ( białą część) dokładnie oczyścić i pokroić na bardzo drobną kostkę. Pokrojonego pora zalać gorącą wodą i odstawić na parę chwil, żeby zmiękł, a później odcedzić. Połowę cebuli obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w bardzo drobną kostkę. Buraki obrać, przemyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Jeden ząbek czosnku obrać, przemyć i również zetrzeć na tarce, ale z małymi oczkami. Koperek dobrze umyć, drobno posiekać. W następnej kolejności wszystkie te składniki dobrze wymieszać ze sobą. Wymieszane składniki doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. W ostatniej kolejności dodać do sałatki jogurt naturalny i znowu całość bardzo dokładnie wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !