Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z mięsem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
kapusta biała 1/2 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
pomidory 2 szt
śmietanka 1/2 szkl
barszcz kiszony 1 szkl
oliwa 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 5 ziaren
pieprz 5 szt
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z mięsem i warzywami

Do garnka włożyć umyte mięso, wlać 2 l wody, dodać pieprz, angielskie ziele, liść laurowy i ugotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, podsmażyć na oliwie razem z pokrojonym porem. Mięso wyjąć z wywaru, pokroić w kostkę. Do wywaru wsypać podsmażone warzywa, posiekaną kapustę i obrane ze skórki pokrojone pomidory. Gotować około 20-30 minut. Pod koniec gotowania wlać zakwas buraczany i śmietankę. Włożyć mięso, przyprawić do smaku solą i czosnkiem granulowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.02.2014 09:29
smaczna zupka
Katarzyna59 11.09.2013 07:12
apetyczny barszczyk
olkaaa 16.07.2013 07:35
bardzo fajny
Iwona51
Iwona51 19.01.2012 11:19
smaczny
kriso 28.12.2011 19:41
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak