Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z wątróbką i jajkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 40 dag
mięso wieprzowe 30 dag
watróbki z drobiu 20-25 dag
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
bułka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z wątróbką i jajkami

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso wieprzowe i wołowe, wątróbkę, cebulę, czosnek, przepuścić przez maszynkę. Włożyć do miski dodać surowe jajka, odciśniętą bułkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Formę keksową posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę masy mięsnej, przez środek ułożyć obrane, ugotowane jajka i pokrojoną w kostkę marchewkę. Przykryć pozostałą masą mięsną. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175-180 stopni około 1 godziny. Podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.08.2012 22:29
Zapowiada się bardzo smakowicie.
Motorek 16.04.2012 15:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak