Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe z masą makową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka 2 szkl
białe wino 8 łyżek
cukier 1,5 szkl
kakao 2 łyżki
woda 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe z masą makową

Do rondla włożyć masło, wlać wino i wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy, kakao, zagotować. Zdjąć z ognia, wystudzić, wymieszać z żółtkami, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu ze sztywno ubitą pianą z białek. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Masę makową łyżką nakładać na ciasto nie wyrównując powierzchni. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 30-35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.11.2013 18:38
Zapowiada się fajnie.
olkaaa 16.07.2013 07:33
chętnie spróbuję
romanrafal
romanrafal 10.04.2013 16:08
smaczne ciasto
Seba 04.01.2012 14:26
smaczne
eewelina 21.12.2011 22:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak