Sposób przygotowania

Do rondla włożyć masło, wlać wino i wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy, kakao, zagotować. Zdjąć z ognia, wystudzić, wymieszać z żółtkami, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu ze sztywno ubitą pianą z białek. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Masę makową łyżką nakładać na ciasto nie wyrównując powierzchni. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 30-35 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !